Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2019 - Τάσεις

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2019 - Τάσεις

Ποια είναι τα φετινά trends για την επόμενη ανανέωση του χώρου μας;
Υπάρχουν τόσες προτάσεις, που σίγουρα κάποια απο αυτές ή ακόμα και συνδυασμός αυτών θα ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό γούστο.

ΧΡΩΜΑ
Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας σε αυτές τις τάσεις, μέσα από το χρώμα. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Pantone, το χρώμα που αναδείχτηκε για το 2019 είναι το Living coral, το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα των κορραλιών. Την συγκεκριμένη απόχρωση μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε είτε στους τοίχους, σαν διακοσμητική πινελιά σε υφάσματα επιπλώσεων, χαλιά και ταπετσαρίες. Ένα ακόμη χρώμα που θα συνεχίσει να "φοριέται" και το καλοκαίρι, σε μεγάλες πλέον επιφάνειες όπως καναπέδες, χαλιά, δεν είναι άλλο απο το μουσταρδί. Και για τους λάτρεις των έντονων χρωμάτων όμως υπάρχει η τάση που θέλει σε λευκό φόντο να δημιουργείται κοντραστ με διακοσμητικά στοιχεία και αντικείμενα ( μαξιλάρες, χαλιά, βάζα κ.α.) σε πολύ έντονα χτυπητά χρώματα όπως σμαραγδί, μπλε ηλεκτρίκ, κίτρινο φλουο κ ο.κ. Έντονες αποχρώσεις του πράσινου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιφάνειες όπως τοίχοι, καναπέδες, πολυθρόνες, και να προσδώσουν εκλεπτυσμένες νότες πολυτέλειας και ζεστασιάς στο χώρο. Εξακολουθεί βέβαια να υφίσταται και η κλασσική γήινη παλέτα συνδυαστικά με το γνωστό σε όλους σκανδιναβικό στυλ με τις λιτές γραμμές.

ΜΟΤΙΒΑ
Σαν σε φυσική συνέχεια της εποχικής αλλαγής, ήρθαν και πάλι τα φλοράλ μοτίβα για να κυριαρχήσουν στον χώρο της διακόσμησης, σε υφάσματα αλλά και ταπετσαρίες, χαλιά, διακοσμητικά αντικείμενα. Το φλοραλ προδιαθέτει και για ένα ευχάριστο mix&match μεταξύ μοντέρνου και vintage και με επιρροές boho chic.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Στο συγκεκριμένο mix&match βοηθάει πολύ και η τάση που μας προτρέπει στην επαναχρησιμοποίηση παλαιών αντικειμένων ανακατασκευασμένων από τα χεράκια μας! Διάφορα κομμάτια ανακατασκευασμένα χειροποίητα, ακόμη και άβαφα ή μισοτελειωμένα από άποψη, παντρεύονται αρμονικά σε ultra chic μοντέρνους χώρους και ποζάρουν περήφανα μπροστά σε έντονα βαμμένους τοίχους.

Παλιά αρχειοθήκη εργοστασίου η οποία με αρκετή φαντασία και λίγη δουλειά μετατράπηκε σε θήκη για βινύλια και άλμπουμ

ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
Μία ακόμα hot τάση για το 2019 είναι το mix&match διαφορετικών μεταλλικών επιφανειών -2 εως 3 το πολύ- στον ίδιο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να διατηρήσει μια πολύ καλαίσθητη ισορροπία στον χώρο του. Τρόπος για να το πετύχετε αυτό, είναι να συνδυάσετε μεταλλικά στοιχεία σε μικρές επιφάνειες, όπως κηροπήγια, τελειώματα φωτιστικών, πόδια καθιστικού, διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο.

ΔΑΠΕΔΟ
Στον χώρο του ξύλινου δαπέδου, οι εταιρείες έρχονται να προτείνουν ανοιχτόχρωμα ξύλα όπως στο χρώμα της οξυάς, ή ανοιχτόχρωμη δρυς ή ακόμα και ξασπρισμένη δρυς. Επιλογές που κάνουν τον χώρο πιο φωτεινό ή ακόμα και να δείχνει μεγαλύτερος, ανάλογα και με τον τρόπο τοποθέτησης του παρκέ.

ΚΟΥΖΙΝΑ
Τέλος, στον χώρο της κουζίνας, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια η μονοχρωμία κρατάει γερά τα σκήπτρα, τώρα ήρθαν πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα για να στολίσουν την πλάτη της κουζίνας και να κλέψουν την παράσταση. Επίσης τα ντουλάπια πλέον φοράνε έντονες και σκούρες αποχρώσεις σε μονοχρωμία πάντα. Εκείνο που κάνει όμως αισθητά την διαφορά πλέον, είναι τα ανοιχτά ράφια ειδικά επάνω από τον νεροχύτη. Εσείς, θα το τολμήσετε;

Όποια τάση και αν αποφασίσετε να υιοθετήσετε, υπάρχουν άπειρες επιλογές, γι'αυτό τολμήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να αφήσετε το σχόλιό σας